Πλατύς Γιαλός - Μύκονος

Πλατύς Γιαλός
'PLATYS GIALOS BEACH 2' - Μύκονος
'PLATYS GIALOS BEACH 2' - Attribution: Christina Milioni

Ο Πλατύς Γιαλός είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με πολλά τουριστικά καταλύματα. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, σε απόσταση μόλις 4,5 χλμ. από την πόλη της Μυκόνου. Η παραλία του Πλατύ Γιαλού (είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού), με την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά και τις πολλές εγκαταστάσεις, προσελκύει τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Η παραλία αυτή είναι επίσης εξαιρετική για κολύμπι, ηλιοθεραπεία, κωπηλασία, ψάρεμα, και πολλά άλλα. Οι επισκέπτες δεν πρόκειται να βαρεθούν, καθώς είναι τόσα πολλά εκείνα που μπορούν να κάνουν! Η φωτογραφία είναι επίσης μια κοινή δραστηριότητα στην παραλία του Πλατύ Γιαλού και τα γύρω νησιά της Μυκόνου, λόγω της μεγάλης φυσικής ομορφιάς σε συνδυασμό με τον λαμπερό ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα.

Ο Πλατύς Γιαλός είναι ένας παράδεισος που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Είναι μαγικό το πώς η φύση αναμιγνύει τη χρυσή άμμο με την όμορφη θάλασσα. Πιείτε τον καφέ σας και χαλαρώστε. Μπορείτε να φτάσετε από εδώ με το αυτοκίνητο ή με καραβάκι, σε φημισμένες παραλίες, όπως η Super Paradise και να ζήσετε ένα ατελείωτο πάρτι στην παραλία. Βόρεια της περιοχής σώζονται πύργοι των ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων που δεν είναι μακριά από το πηγάδι του Γιάνναρου, μια υπόγεια δεξαμενή κτισμένη με γρανιτόλιθους και σκάλα για την κάθοδο στο νερό. Επίσης, μπορείτε να δείτε στη θέση Λητώ, τα ερείπια από τρεις πύργους της ελληνιστικής εποχής.

Ένα βήμα από την παραλία Πλατύς Γιαλός είναι το σημείο αναχώρησης των πλοίων που λειτουργούν ως θαλάσσια ταξί και μεταφέρουν τους επισκέπτες σε όλες σχεδόν τις παραλίες της Μυκόνου. Υπάρχουν πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και μίνι μάρκετ πολύ κοντά στη παραλία και το δωμάτιό σας είναι μόλις ένα βήμα μακριά από την ομπρέλα και την ξαπλώστρα! Ορισμένα εστιατόρια παίζουν ζωντανή μουσική τα βράδια και μπορείτε να απολαύσετε τα θαλασσινά σας δίπλα στο κύμα. Οι επισκέπτες σίγουρα θα χαρούν τη φιλοξενία και την ευγένεια των ντόπιων. Μπορείτε να δοκιμάσετε σπανακόπιτα ενώ συνομιλείτε με τους κατοίκους της περιοχής για τις χαρές της ζωής. Το καλό φαγητό και οι άνθρωποι της είναι αυτό που κάνει την Μύκονο τόσο αγαπητή και ιδιαίτερη και οι ντόπιοι είναι ειδικοί και στα δύο.

Να θυμηθώ: Αν θέλετε να δειπνήσετε κάπου ήσυχα, ή απλά να ακούσετε τον ήχο από τα κύματα με chill-out μουσική, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς!

Άστο καλύτερα: Δεν υπάρχει τράπεζα ή ΑΤΜ.

Για να βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο στον Πλατύ Γιαλό και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την ειδική μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στη Λούτσα όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία κοντά σε παραλία στην Πελοπόννησο, η Travelmyth είναι το καλύτερο μέρος για να λάβετε προτάσεις ξενοδοχείων με βάση τα ενδιαφέροντά σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην περιοχή Πλατύς Γιαλός