Μεγάλη Άμμος - Μύκονος

Μεγάλη Άμμος

Η Μεγάλη Άμμος απέχει μόλις 2 χλμ. από την πόλη της Μυκόνου και τη Μικρή Βενετία. Για το λόγο αυτό ήταν η παραλία που έφερε τους πρώτους τουρίστες στο νησί, αν και σήμερα δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των επισκεπτών. Το όνομα του χωριού προήλθε επειδή πριν ο δρόμος φτιαχτεί, η άμμος έφτανε ως τη βάση των λόφων. Είναι μια παραλία χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, λόγω του γεγονότος ότι πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι και γι 'αυτό είναι λίγο έρημη, αλλά και επειδή δίπλα στην παραλία είναι ο κεντρικός δρόμος. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι συχνές οι σχολικές εκδρομές σε αυτή την περιοχή. Λόγω των ανέμων, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η παραλία είναι κατάλληλη για windsurfing αλλά και για scuba divιng.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν εδώ μερικά ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την άκρη της θάλασσας. Απολαύστε εδώ φρέσκο, νόστιμο χταπόδι! Αυτή η παραλία είναι ένα καλό μέρος για να κάνετε μια βόλτα ήρεμη, μακριά από τη πολυκοσμία -αν σας ενθουσιάζει ο αέρας φυσικά-, αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα. Σε περιόδους πολέμου, αυτή η παραλία είχε χρησιμοποιηθεί για να φέρει στη μαύρη αγορά βασικά αγαθά από άλλα νησιά. Μία από τις ιστορίες είναι για το φάντασμα ενός πειρατή με το όνομα Καπετανάκη, του οποίου το πνεύμα στοίχειωνε την παραλία. Αλλά μην φοβάστε, η ιστορία επινοήθηκε προκειμένου να κρατήσει τους ντόπιους μακριά από την παραλία το βράδυ, έτσι ώστε τα εμπορεύματα να μπορούν να εκφορτωθούν από τις βάρκες.

Να θυμηθώ: Υπάρχει μια σχολή ιππασίας στη Μεγάλη Άμμο, οπότε αν σας αρέσουν τα άλογα είναι η ευκαιρία σας!

Άστο καλύτερα: Στο βυθό της θάλασσας, λίγα μέτρα από την παραλία, υπάρχει μια τεράστια πλάκα που καθιστά λίγο δύσκολο το κολύμπι εδώ.

Για να βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο στη Μεγάλη Άμμο και σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την Travelmyth, την καινοτόμα μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Από αναζητήσεις απλά για ξενοδοχεία στην Κόνιτσα μέχρι αναζητήσεις με συγκεκριμένη κατηγορία όπως για φθηνά ξενοδοχεία στη Μάλτα, η Travelmyth είναι το κατάλληλο site για αναζήτηση ξενοδοχείων.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην περιοχή Μεγάλη Άμμος