Κόλπος Πανόρμου - Μύκονος

Κόλπος Πανόρμου
'Panormos Beach' - Μύκονος
'Panormos Beach' - Attribution: Randy Levine

Η παραλία Πανόρμου στη Μύκονο είναι διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της, τα οποία δεν είναι τόσο κρύα όπως σε άλλες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της Μυκόνου, λίγο πριν από τον Άγιο Σώστη. Εδώ μπορείτε να παίξετε beach volley για ώρες. Σε αυτή την παραλία, τα θαλάσσια σπορ είναι στα καλύτερα τους! Η Παραλία Πανόρμου είναι καλά οργανωμένη, αν και δεν έχει ξαπλώστρες αλλά μόνο ομπρέλες. Στα δύο εστιατόρια και τα beach bar που βρίσκονται στην παραλία, μπορείτε να παραγγείλετε τον καφέ σας, το ποτό ή το δείπνο σας με το κύμα να σκάει στα πόδια σας. Μπορείτε να φτάσετε στον Πάνορμο μόνο με ιδιωτικό όχημα και γι' αυτό δεν θα δείτε πολλούς τουρίστες εδώ. Επίσης, το όμορφο χωριό του Πανόρμου προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για ψώνια, αξιοθέατα και νόστιμα φαγητά (δοκιμάστε το στιφάδο ορφανό και θα... γλύφετε τα δάχτυλα σας!).

Πίσω στο χρόνο

Η περιοχή ήταν η πρώτη κατοικίσημη στο νησί, ενώ οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα προϊστορικό οικισμό από την παλαιολιθική εποχή και συγκεκριμένα το 5.000 π.Χ. Μια πληθώρα από μοναδικά ξενοδοχεία και βίλες που βρίσκονται στην παραλία και στο χωριό είναι διαθέσιμα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη. Είτε ψάχνετε για μια ρομαντική απόδραση, είτε για έντονη νυχτερινή ζωή, θα αισθανθείτε σαν το σπίτι σας στον Πάνορμο. Με λιγότερο κόσμο από ότι οι άλλες παραλίες της Μυκόνου, επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν με ηρεμία τη γύρω φυσική ομορφιά, ενώ τα στενά δρομάκια του γραφικού χωριού σας δίνουν την δυνατότητα για μια ματιά πίσω στο χρόνο και ατελείωτες ευκαιρίες για να ζήσετε την αυθεντική ελληνική κουλτούρα και να γευτείτε την μεσογειακή κουζίνα. Με τις ομπρέλες να σημαδεύουν την μαλακή άμμο, το κίτρινο φως του ήλιου να σας ξυπνάει κάθε πρωί και τους απαλούς ήχους του ήρεμων νερών να σας νανουρίζουν γλυκά το βράδυ, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο Πάνορμος έχει γίνει ένας παγκόσμιας κλάσης προορισμός για διακοπές.

Να θυμηθώ: Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και τα Σαββατοκύριακα όλο το καλοκαίρι, είναι σκόπιμο να πάτε στην παραλία του Πανόρμου σχετικά νωρίς το πρωί, γιατί αργότερα είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας.

Άστο καλύτερα: Μην έρθετε στον Πάνορμο αν φυσάει ισχυρός άνεμος. Θα πάρει την πετσέτα σας και ίσως... και σας!

Για να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στον Πάνορμο Μυκόνου και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την ειδική μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στην Ισθμία όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία με γυμναστήριο στην Καβάλα, η Travelmyth είναι το κατάλληλο site για αναζήτηση ξενοδοχείων.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην περιοχή Κόλπος Πανόρμου