Άγιος Στέφανος - Μύκονος

Άγιος Στέφανος
'Light blue' - Μύκονος
'Light blue' - Attribution: Carlos Mejía Greene

Ο Άγιος Στέφανος βρίσκεται 3 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Μυκόνου και είναι ένα μικρό χωριουδάκι που πήρε το όνομά του από το εκκλησάκι της παραλίας που είναι χτισμένο στην άκρη του κόλπου. Η ακριβής ημερομηνία ίδρυσής του δεν είναι γνωστή. Ωστόσο, παλιά χειρόγραφα αποκαλύπτουν ότι είναι πάνω από 500 χρόνων. Η περιοχή αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια, οπότε θα δείτε πολλούς τουρίστες. Εδώ υπάρχουν πολλές παλιές εκκλησίες για να επισκεφθείτε, όπως του Άγιου Γιώρα του Μιχαλοβίτη και του Άγιου Γιώρα του Σπηλιανού. Μπορείτε να πάτε να ανάψετε ένα κεράκι, να θαυμάσετε τις ιερές εικόνες, καθώς και την αρχιτεκτονική τους.

Η παραλία του Άγιου Στέφανου είναι ήσυχη, προστατευμένη από τους ανέμους (ναι, εδώ μπορείτε να απολαύσετε το ωραίο χτένισμα σας) και προσφέρει τη δυνατότητα διάφορων θαλάσσιων σπορ στους επισκέπτες της. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες, με λίγες ξαπλώστρες, ομπρέλες και νόστιμα θαλασσινά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο εστιατόριο που βρίσκεται στην κορυφή της παραλίας.

Σαν καρτ-ποστάλ

Ντυθείτε ελαφρά, κάντε μια βόλτα στα στενά δρομάκια, φωτογραφίστε τα λευκά σπίτια που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από καρτ-ποστάλ, μαυρίστε κάτω από τον λαμπερό ήλιο. Όταν έρθει το βράδυ, καθίστε στην ταβέρνα κοντά στην παραλία, φάτε λίγο (ένα λουκανικάκι τι ψυχή έχει, άλλωστε τα μυκονιάτικα λουκάνικα θεωρούνται από τα πιο καλά. Προέρχονται μόνο από χοιρινό, χωρίς λίπη) και κάντε μια βραδινή βουτιά, αγναντεύοντας την εντυπωσιακή θέα. Η περιοχή είναι αρκετά ήσυχη και δεν έχετε πολλές επιλογές για διασκέδαση, αλλά το όμορφο τοπίο είναι μαγικό και θα σας αποζημιώσει για την επιλογή σας! Xαλαρώστε, άλλωστε, είστε σε διακοπές!

Να θυμηθώ: Πάρτε τα παιδιά σας και παίξτε μαζί τους στην αμμουδιά. Τα... κάστρα σας στην άμμο θα είναι ασφαλή, επειδή δεν υπάρχουν κύματα σε αυτή την παραλία.

Άστο καλύτερα: Αν νομίζετε ότι η Μύκονος είναι μόνο πάρτι, κάνετε λάθος! Υπάρχουν περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, που μπορείτε -όπως οι Depeche Mode τραγουδούν- να απολαύσετε την ησυχία.

Για να βρείτε τις καλύτερες επιλογές για διαμονή στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την προχωρημένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στη Χαλκίδα όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Μεσσηνία, η Travelmyth σας διευκολύνει να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην περιοχή Άγιος Στέφανος